مدیر عامل تلگرام در فرانسه به دلیل مسائل مربوط به نظارت بر محتوا بازداشت شد
پاول دوروف، 39 ساله، موسس و مدیرعامل تلگرام، میلیاردر روسی الاصل، اواخر عصر شنبه در فرودگاه Le Bourget در خارج از پاریس دستگیر شد. این دستگیری اندکی پس از ورود دوروف با یک جت خصوصی از آذربایجان صورت گرفت و گفته میشود که بخشی از تحقیقات مشترک چندین آژانس است که در مورد شکستهای ادعایی در تعدیل محتوا در پلتفرم تلگرام که ممکن است فعالیتهای مجرمانه را تسهیل کرده است، تحقیق کند.
به گفته منابعی که با رویترزمقامات فرانسوی دوروف را در فهرست مسافران مشاهده کرده و به دلیل حکم موجود برای دستگیری او اقدام کردند. چندین گزارش تلویزیون فرانسه می گویند که مقامات در حال بررسی شکست های ادعایی اعتدال تلگرام هستند که به اعتقاد آنها ممکن است طیفی از فعالیت های غیرقانونی از جمله تروریسم، قاچاق مواد مخدر، پولشویی، کلاهبرداری و بهره کشی از کودکان را تسهیل کرده باشد.
تلگرام که مقر آن در دبی است، در واکنش به بازداشت دوروف اعلام کرد که این شرکت «از قوانین اتحادیه اروپا، از جمله قانون خدمات دیجیتال پیروی میکند» و شیوههای تعدیل آن «در حد استانداردهای صنعت است و دائماً در حال بهبود است». این شرکت تاکید کرد که دوروف “چیزی برای پنهان کردن ندارد و به طور مکرر در اروپا سفر می کند” و آن را “بیهوده” خواند که ادعا می شود یک پلت فرم یا صاحب آن مسئول سوء استفاده از آن پلت فرم هستند.
این دستگیری مورد انتقاد اقشار مختلف از جمله مالک X (توئیتر) ایلان ماسک قرار گرفته است که هشتگ “#FreePavel” را در این پلتفرم منتشر کرده است و قبلاً ادعا کرده بود که آزادی بیان در اروپا مورد حمله قرار گرفته است. مقامات روسیه نیز نگرانی خود را ابراز کرده اند و وزارت خارجه خواستار دسترسی کنسولی به دوروف که دارای تابعیت دوگانه فرانسوی و اماراتی است، شده است.
دوروف که اغلب با نام “مارک زاکربرگ روسی” شناخته می شود، تلگرام را در سال 2013 پس از خروج از روسیه به دلیل درگیری با مقامات به دلیل امتناع وی از تعطیلی جوامع مخالف در پلتفرم رسانه اجتماعی قبلی خود، VK، تاسیس کرد. در سال 2018، روسیه پس از اینکه این برنامه از اعطای دسترسی سرویسهای امنیتی دولتی به پیامهای کاربران خودداری کرد، مسدود کردن تلگرام را آغاز کرد، اما این ممنوعیت در سال 2020 با موافقت تلگرام برای کمک به «تحقیقات افراطگرایی» لغو شد. تلگرام از آن زمان به نزدیک به 1 میلیارد کاربر افزایش یافته است و به یک ابزار ارتباطی مهم تبدیل شده است، به ویژه در اوکراین از زمان تهاجم روسیه در سال 2022.
دستگیری رئیس تلگرام همچنین شیوه های رمزگذاری تلگرام را دوباره در کانون توجه قرار داده است. علیرغم اینکه به طور گسترده به عنوان «برنامه پیامرسانی رمزگذاریشده» توصیف میشود، تنظیمات پیشفرض تلگرام برای اکثر کاربران، رمزگذاری سرتاسری را ارائه نمیکند. برخلاف WhatsApp و Signal، چت های یک به یک به طور پیش فرض رمزگذاری نمی شوند و چت های گروهی هرگز رمزگذاری نمی شوند. این بدان معناست که کارکنان تلگرام به طور بالقوه به هر پیامی که در این چت ها ارسال می شود دسترسی دارند، به همین دلیل است که روسیه در مورد دستگیری بسیار نگران است.
برای کاربرانی که به دنبال رمزگذاری انتها به انتها واقعی در تلگرام هستند، باید به صورت دستی به عنوان یک «چت مخفی» پیکربندی شود، فرآیندی که آنقدرها هم ساده نیست. نه تنها این، این چت های گروهی “مخفی” تنها به دو کاربر محدود می شود، که سوالاتی را در مورد تلاش های پلتفرم برای محافظت از حریم خصوصی کاربران ایجاد می کند.
توجه: با توجه به ماهیت سیاسی یا اجتماعی بحث در مورد این موضوع، موضوع بحث در انجمن اخبار سیاسی ما قرار دارد. همه اعضای انجمن و بازدیدکنندگان سایت می توانند موضوع را مطالعه و دنبال کنند، اما ارسال پست به اعضای انجمن با حداقل 100 پست محدود می شود.