اقدام حقوقی بریتانیا به دنبال خسارات 25 میلیون کاربر آیفون به دلیل دستگاههای «دریچه گاز» با باتریهای فرسوده
یک قهرمان مصرفکننده بریتانیایی شکایت حقوقی 750 میلیون پوندی (907 میلیون دلاری) علیه اپل را به دلیل جنجالهای سرنگونکننده آیفون 2017 که شاهد بود یک بهروزرسانی نرمافزاری بهطور مؤثری سرعت دستگاههای قدیمیتر را کاهش داد (از طریق روزنامه گاردین).
محقق بازار، جاستین گاتمن، این ادعا را به دادگاه تجدیدنظر رقابت بریتانیا تسلیم کرده و به دنبال خسارت برای حداکثر 25 میلیون مالک بریتانیایی طیف وسیعی از مدلهای قدیمی آیفون که تحت تأثیر این بهروزرسانی قرار گرفتهاند، است.
این ادعا مربوط به معرفی ویژگیهای مدیریت انرژی توسط اپل برای آیفونهای قدیمیتر برای جلوگیری از خاموش شدن غیرمنتظره در زمان اوج مصرف برق در دستگاههای با باتری خراب است. این ویژگیهای مدیریت انرژی، پردازنده را در آیفونهای قدیمیتر با باتریهای کمتر از حد مطلوب کاهش میدهند و در نتیجه عملکرد آهستهتری دارند.
گاتمن ادعا میکند که اپل این ویژگیها را معرفی کرد تا این واقعیت را پنهان کند که باتریهای آیفون قادر به مقابله با نیازهای پردازش جدید iOS نیستند و به جای فراخوانی محصولات یا جایگزینی باتریها، اپل در عوض کاربران را مجبور به دانلود بهروزرسانیهای نرمافزاری میکند.
آقای گاتمن گفت: «اپل به جای انجام کارهای شرافتمندانه و قانونی توسط مشتریان خود و ارائه خدمات تعویض، تعمیر یا جبران خسارت رایگان، در عوض با پنهان کردن ابزاری در بهروزرسانیهای نرمافزاری که دستگاههای آنها را تا 58 درصد کند میکرد، مردم را گمراه کرد».
من این پرونده را راهاندازی میکنم تا میلیونها کاربر آیفون در سراسر بریتانیا جبران آسیبهای ناشی از اقدامات اپل را دریافت کنند.
وی افزود: “در صورت موفقیت آمیز بودن این پرونده، امیدوارم شرکت های مسلط مدل های تجاری خود را مجددا ارزیابی کنند و از این نوع رفتار خودداری کنند.”
اگرچه در اوایل سال 2017 معرفی شد، اما ویژگی های مدیریت انرژی تا اواخر سال 2017 به طور گسترده منتشر نشد و باعث شد بسیاری از مشتریان احساس کنند توسط اپل فریب خورده اند.
اپل در همان سال عذرخواهی کرد زیرا توضیح نداد که چگونه سلامت باتری می تواند بر عملکرد تأثیر بگذارد. از آن زمان سیاستی را برای ارائه جایگزینی باتری بدون سوال و بدون سوال برای دستگاه های بدون گارانتی اجرا کرده است.
در سال 2020، این شرکت همچنین موافقت کرد که تا سقف 500 میلیون دلار برای حل و فصل یک دعوی حقوقی دسته جمعی طولانی مدت در ایالات متحده که این شرکت را متهم به «سرنگونی مخفیانه» مدلهای قدیمیتر آیفون کرده بود، بپردازد. اپل در بلژیک، شیلی، اسپانیا، ایتالیا و پرتغال با دعاوی مشابهی روبرو شده است.
ادعای گاتمن مربوط به مدل های آیفون 6، 6 پلاس، 6 اس، 6 اس پلاس، SE، 7، 7 پلاس، 8، 8 پلاس و آیفون X است. این به دنبال غرامت برای هر مدلی است که در اختیار دارد و یک ادعای انصراف است، به این معنی که مشتریان نیازی به پیوستن فعالانه به پرونده برای دریافت خسارت ندارند.
اپل در توضیح این ادعا گفت روزنامه گاردین: «ما هرگز کاری انجام ندادهایم و هرگز انجام نمیدهیم تا … تجربه کاربر را برای ارتقاء مشتری کاهش دهیم.
“هدف ما همیشه این بوده است که محصولاتی را ایجاد کنیم که مشتریان ما آن را دوست داشته باشند، و ماندگاری هرچه بیشتر آیفون ها بخش مهمی از آن است.”